ISZAPPAKOLÁS

A gyógyiszap terápiás hatása évezredek óta ismert. Jellegzetes fizikai és kémiai hatásokkal rendelkezik, hatására a gyógyvizekhez hasonló biológiai funkcióváltozások jönnek létre.

Az iszap szervezetre gyakorolt hatásai: hőhatás, hidrosztatikai nyomás, roborálás, relaxálás, stimulálás, szedálás.

A wellness iszappakolás során HOLT TENGERI iszapkészítményeket alkalmazok, amely természetes állapotában üledékes agyagrétegekből áll. 26 féle ásványt tartalmaz (magnézium, kalcium, kálium, bromidok és szulfátok), valamint nyomelemeket (pl. lítium, stroncium, jód, szelén, króm, cink), melyek elengedhetetlenek az egészséges bőr számára. Az iszap stimulálja, feszesíti és élénkíti a bőrt, ami által az egész test sugárzó és friss külsőt nyer. Ezen felül az iszap magas ásványi anyag és nyomelem tartalma javítja a keringést, erősíti az immunrendszert, csökkenti az izomfeszültséget és enyhíti a reumatikus fájdalmakat.

A Holt-tenger egy tektonikai törésvonalban fekszik, vizét elsősorban a Jordán-folyóból, valamint a környező hegyek kisebb folyamaiból kapja. Sósságának oka az, hogy míg belé vezetnek csatornák, elvezetése nincsen, azaz nem létezik olyan folyó, amely a Holt-tengerből eredne. Így a beérkező, különféle ásványi sókat tartalmazó víz egyetlen úton képes eltávozni: párolgás révén. Így a behordott sók koncentrálódnak a tenger vizében, és egyre sósabbá teszik azt.

A testfelszínre kent iszap a koncentrációkülönbség alapján elősegíti az egyes anyagok távozását a bőrből, míg másokat bejuttat, a mélyebb rétegekben lévő vizet a bőr felszínére “húzza”, hőszigetelő és fertőtlenítő hatással is bír.

A benne lévő ásványi anyagok pedig a szervezetbe jutva fejtik ki áldásos hatásukat. A nagyon magas sótartalom (50-szer magasabb, mint a óceánoké) következtében az izmok és idegek teljesen ellazulnak, megszűnnek a merevedések.

A kezelés menete:

  1. Az előmelegített (40 fokos) iszapot vastagabb rétegben felviszem a testre, főként a fájós testrészekre, az ízületek környékére.
  2. Lepedővel beburkolom a testet, és 15-20 percig relaxálunk a meleg szobában.
  3. Reumatikus panaszok esetén még nylonzacskóval is beborítom a kezelt területet és hősugárzót is alkalmazok.
  4. A kezelés végeztével leöblítem az iszapot, tusolás következik, majd testápoló tejjel kenem be a testet.

Az iszappakolást kúraszerűen célszerű alkalmazni, 2-3 hét leforgása alatt 10 pakolásra van szükség. A kúrát 2-3 havonta ajánlott megismételni.

Pikkelysömör (psoriasis) kezelés menete:

  1. A bőrfelületre felviszem a fekete iszappakolást, rajta hagyom 5-7 percig fedetlenül.
  2. Lemosom az iszapot nedves vattával, majd HOLT TENGERI hidratáló krémmel kezelem.
  3. Felviszem a második adag iszapot, letakarom nedves kendővel és 5-6 percig melegítem infralámpával.
  4. Lemosom az iszapot és hidratáló krémmel bekenem a bőrfelületet.

Kezeléseimet minden alkalommal az Access Consciousness™ energiáival fűszerezem, ezzel is elősegítve a kezelés hatékonyságát.