“A masszázs a lélek simogatása a testen keresztül”

SVÉDMASSZÁZS

A svédmasszázs a legismertebb nyugati masszázstípus. A fizioterápia szerves részét képezi. Fogásrendszere enyhíti a testi és lelki panaszokat egyaránt. Segít a jó közérzet megteremtésében, megőrzésében, ugyanakkor regeneráló hatású is: csökkenti a lábduzzadást, a végtag-, derék-, nyak-, váll- és fejfájdalmakat.

Közvetlen hatása: a vénás- és nyirokrendszer befolyásolása

A bőr külső felszínén alkalmazott kompressziós ingerek növelik az izom kontrakcióját, s ezen keresztül a kötőszöveti nyomást is. Ezzel az izmok között futó vénákban a vénás nyomást emeli, ami a keringés fokozódásához vezet. A váltakozó erősségű kompresszió a nyirokkeringés gyorsulását segíti. Csökkenti a felgyülemlett sejtközi folyadékot, fokozza a pangásos vizenyő felszívódását.

Shunt hatás: adott területen a vérbőség fokozás hatására az addig nyugalomban lévő erek és hajszálerek is bekapcsolódnak a munkába.

Vazoaktív hatás: helyi vérbőségfokozás hatására az erek keresztmetszeti átmérője és áteresztő képessége egyaránt nő.

Közvetett hatások:

Hormonális: Mechanikai ingerre a szövetekben hormon szabadul fel: hisztamin és bradikininmely az erek falában lévő simaizmokat ellazítja, ezáltal azok tágulását eredményezi. Ezzel lokális mikrocirkuláció jön létre, ami a bőr, bőr alatti kötőszövet és a harántcsíkolt izmok oxigén- és tápanyagellátását javítja. Nagy szerepe van a tejsav elszállításában.

Idegrendszeri: a masszázsfogások felületi- és mély szenzibilitást váltanak ki a receptorokban. A receptorok ingerlésével (a gerincvelői reflexíven keresztül) a megfelelő fogásokkal befolyásolni tudjuk az izmok tónusállapotát.

Általános hatások:

 1. normalizálja a pulzusfrekvenciát
 2. szabályozza a vérnyomást
 3. optimalizálja a légzést
 4. emeli a test hőmérsékletét
 5. javítja az izmok teljesítményét
 6. javítja a szervezet fizikai és pszichés állapotát

 

A masszázs élettani hatásai:

 1. fájdalomcsökkentés
 2. az artériás-, a vénás- és a nyirokkeringés javítása
 3. izomtónus szabályozása
 4. a szövetek lokális keringésének javítása
 5. szöveti anyagcsere-fokozás
 6. a szervezet általános állapotának javítása

 

Masszázskezeléseimet minden esetben az Access Consciousness™ energiáival fűszerezem, ezzel is felgyorsítva a gyógyulás, a regenerálódás folyamatát.

A masszázs díja:

60 perc: 10 000 Ft.

90 perc: 15 000 Ft.

120 perc: 20 000 Ft.